Despre volumul ”Balenele Luminii”

tmb_158407_9433

Cuvânt înainte.

Este o carte nu pentru ochi, dar pentru suflet!

Atunci când eram preadolescentă îmi plăcea să mă adâncesc în lumea cărților. Alegeam să citesc romane și nuvele, în care erau prezente elemente mistice și fantastice. Însă în fiecare carte citită căutam o învățătură pentru mine, puteam să mă transpun în pielea oricărui personaj, ca apoi să-i trăiesc soarta descrisă în carte. În așa mod, mi-a fost călită fantezia, în așa fel m-am format ca scriitor, anume așa mi-a fost educat cugetul, prin lectură.

Mă bucuram enorm atunci când protagonistul oricărui roman se asemăna cu mine. Autorul găsea soluții pentru eroul său, concomitent și eu găseam răspunsurile la întrebările care mă măcinau.

O carte trebuie citită, dar nu numai cu ochii, trebuie savurată, trebuie trăită, trebuie înțeleasă, ca apoi să simți că ai avut ce învăța din ea și dacă nu ai înțeles ceva, recitești-o și crede-mă drag cititor, de fiecare dată recitind-o vei găsi un lucru nou, ceva important anume pentru tine!

Evoluția noastră spirituală depinde în mare măsură anume de cunoașterea, acumularea și sistematizarea informației căpătate. Cu atât mai prețioasă devine o carte cu cât mai mult găsești din ceea ce ai căutat demult.

Consider că, autorul are toată responsabilitatea pentru informația scrisă, pentru tot ceea ce a vrut să redea în operele sale. E responsabil și pentru subtextul pe care l-a inclus printre rânduri. O carte trebuie să fie constructivă și nici într-un caz invers…

Volumul de nuvele ”Balenele luminii” conține în sine 13 povestiri alese. Este o carte nu pentru ochi, dar pentru suflet! Am ales foarte atent subiectele pe care le-am dezvăluit în texte. Atenția cititorului va fi atrasă cu siguranță prin maniera de a-mi expune gândurile, într-un mod șocant, scriu pe teme TABU și abordez subiecte foarte dureroase pentru mulți din voi, chiar și pentru mine.

Am preferat să dezvolt cele mai actuale teme, cele mai durute idei, temeri, frici ale omenirii anume prin intermediul literaturii.

Inițial, am vrut să întitulez cartea dată ”Păcatul”, însă denumirea mi-a părut prea sobră, căci omul se teme de păcat. Însă conținutul fiecărei nuvele o să vă aducă anume la acest gând, la păcatele omenirii. N-am vrut să punctez cu degetul în viciile oamenilor, am găsit o soluție pentru fiecare personaj, o ieșire din orice încurcătură, o rezolvare și chiar o purificare, precum am făcut-o și în celelalte volume.

Ca de obicei am atins tema credințelor interne, afirmațiilor, fricilor și puterii duhului.

Fiecare nuvelă este stratificată și are câteva nivele de percepere, in dependență de omul care le va lectura.

Acest volum n-a fost creat întâmplător! L-am scris cu mare grijă și am aplicat toate forțele mele spirituale ca să iasă captivant și mai ales util.

Cartea poate fi citită de oricine, însă am dedicat-o preadolescenților și adolescenților cărora nu le place să învețe din exemplele altora. 

Primordial am descâlcit fiecare păcat,  descris, anume în suflet, apoi am scris așa cum simt o dezlegare pe potrivă. Nu sunt un scriitor orgolios,  scriu in primul rand pentru mine și dacă cineva va găsi un lucru util,  mă voi bucura. 

Fiecare personaj în parte are o bucățică din mine, fiți siguri, fie o emoție, un gând, un sentiment sau o trăire sunt luate din experiențele proprii, iar personajele rupte din fantezia mea.

Denumirea cărții izvorăște chiar din interior. Una din nuvele are titlul ”Balenele luminii”.

Deoarece s-a speculat prea mult la subiectul ”răutăcioaselor” balene albastre, am decis că acest titlu va fi unul potrivit, conține în esență multe nuanțe, care sunt ele – le veți descoperi pe parcurs, lecturând aceste pagini, care au fost scrise anume pentru tine drag cititor!

Omul nu are voie să stagneze, trebuie să evolueze fizic și spiritual. Tu ești stăpânul vieții tale și precum trupul necesită efort fizic, așa și sufletul are nevoie de antrenament continuu, de altfel se ofilește.

Fii liber, fii fericit cu tine însuți, nimeni nu te poate ajuta, unicul ajutor pe care îl poți căpăta se află în interiorul tău. Caută în suflet și vei găsi cu siguranță divinitatea, care sălășluiește în tine și niciodată nu te-a părăsit. Deschide ochii sufletului, trezește-te din amorțeală și fii tu, cel real.

Creează-ți soarta pe care ți-o dorești, doar tu ești regele de pe tronul vieții tale, creatorul viselor tale! Iubește-te!

 

Cristina Costov

Reclame
Categorii Без рубрики

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close