Scrisoare în trecut

edswd

 

Prima fotografie 17 ani vs 34.

Aoleu azi am împlinit  35, comentariile sunt de prisos. Pentru o femeie ar însemna gata, s-a terminat!

Psihologii moderni fac statistici- tinerețea durează până la 35 de ani. OOps! Dar eu nu vreau să mă conformez cu aceste stupide statistici.

Bunica îmi povestea că femeile de vârsta mea demult acopereau capul și trebuie să îmbrac broboada, eu zâmbesc, nici nu-mi imaginez cum aș arăta dacă mi-aș lega capul și l-aș ține aplecat, deoarece na, mi s-a sfârșit brusc tinerețea.

Sunt sigură că multe femei ajungând la această vârstă își adresează multe întrebări:

-Oare mai sunt frumoasă?,

-Unde mi-a zburat tinerețea?

  • Ce să fac mai departe? Cum să trăiesc? etc.

Dar de fapt cine suntem noi femeile trecute de 35?

Unele se tem că vor fi eliminate de către concurentele mai tinere, altele se conformează cu vârsta, acoperite de probleme și decepții nu mai au grijă de ele îmbătrânind precoce, celelate abia acum înțeleg că dacă erau mai precaute cu înfățișarea lor  puteau arăta mai bine. Și doar unele reprezentante ale acestei categorii de femei se vor bucura că au ajuns la această vârstă frumoasă, au acumulat o experiență bună și se simt minunat în pielea lor savurându-și viața în continuare uitând de datele din buletin.

Cred eu, totul depinde de faptul cum au fost educate, ce au văzut în familie și în jur, cum și-au trăit experiențele. Dacă e să generalizăm foarte puține femei se simt fericite și nu contează vârsta, dar cât de intense au fost trăirile interne la unele și aceleași subiecte și doar din această perspectivă putem să reliefăm adevărata femeie la 35 de ani.

Prea mult am întins introducerea, de aceea mi-aș dori să fiu mai explicită.

Ce ai fi făcut tu, dacă la vârsta de 17-20 de ani ai fi primit o scrisoare anonimă, de la o femeie de 35 ani, care cunoaște totul despre tine? O scrisoare cu povețe și sfaturi, o scrisoare în care o să ți se deschidă viitorul, poate nu cel mai strălucit, dar cu sfaturile căpătate putea să-ți fie mult mai ușor…

Gândesc ca un fizician acum, dacă timpul nu este liniar cum am învățat noi, dacă e să presupunem că eu de fapt exist și copil, și tânără, și matur concomitent!? Ce ar fi dacă aș scrie o scrisoare în trecut? Totul ce e scris oricum ajunge la destinatar nu-i așa?

Și sunt sigură că tot ce scriu acum în această scrisoare ar putea să ajute o copilă de 17-20 de ani care am fost eu cândva…

”Salut draga mea

Tu ești eu și eu sunt tu. Fii fetiță cuminte și citește atent această scrisoare, nu te încăpățina, doar citește.

Ești tânără, ambițioasă și foarte puternică. Nici nu-ți imaginezi cât de puternică ești! Ai toate calitățile necesare pentru a reuși totul ce-ți dorești, doar că nu cunoști care sunt instrumentele pentru realizarea viselor tale.

Trebuie să înțelegi că soartă nu există!

Tu ești creatorul vieții tale. Știu, ai citit prea mult în Biblie din care n-ai înțeles nimic și nici nu ți-a explicat nimeni nimic. Ai auzit doar de păcat și că ”Dumnezeu nu bate cu bățul”, ai auzit de la bunica că ”așa e soarta” și de aceea te-ai conformat și tu. În interiourul tău sunt multe întrebări, o să încerc să ți le explic pe toate.

Mama te iubește mult, dar ea nu este adevărul în primă instanță, să nu te lași manipulată din cauza bunătății tale!

Cumințenia nu aduce mereu la fericire, este un fel de conformare tacită cu toate regulile ce ți-au fost impuse încă din fragedă copilărie. Să fii cuminte nu înseamnă să fii și fericit.

Dacă îți dorești ceva cu siguranță poți căpăta acest lucru, doar să vrei și să crezi.  Trebuie să înțelegi că totuși credința nu este și religia. Meditează la acest subiect. Trăiești într-un anturaj care nu-și poate explica ce este credința și prin ce se deosebește de religie. Caută răspunsuri de pe acum.

Scopul este cel mai important lucru din viața ta. Dacă există scopul vor apărea și mijloacele spre realizarea lui.

Nu toți bărbații sunt fraieri și nu toți fraierii sunt bărbați.

Cunoaște-ți corpul înainte de a intra într-o relație sexuală. Bunica ți-a zis că e păcat să-ți cunoști corpul? Să știi că e păcat să nu ai orgasm și încă ceva sexul nu este păcat atâta timp cât ambii simt plăcere și dragoste.

La 18 ani vei întâlni viitorul soț, iar la 19 mama te va impune să te măriți cu el, deoarece ați avut intimitate și tu la rândul tău ăl vei impune să se însoare cu tine.  Apoi o să-ți pară rău. Cu timpul vei înțelege că totul a fost o oază creată de tine. La 19 ani, chiar înainte de nuntă vei rămâne însărcinată și tot atunci vei avea o șansă să destrami toate pregătirile pentru nuntă, nu ezita! Să știi, oricum vei crește acest copil singură. Te temi de singurătate, te temi să fii abandonată de el, te temi să-l pierzi? Cu toate aceste temeri te vei înfrunta, chiar și mai mult, cu încăpăținarea proprie de a pune punct din prima. Vei suferi foarte mult!

Să știi, bărbatul în viața căruia mama este regina, nu va pune soția în prioritate și chiar mai rău, mereu vei fi cenușăreasă. Acest lucru să-l ții minte, deoarece următorii 5 ani vor fi foarte grei pentru tine. Și atunci când vei găsi primele fire grisonate să nu spui că e genetic!

Să fii gospodină – nu înseamnă să ai grijă de toate doar tu, să faci mâncare și sute de conserve pe iarnă. Să fii gospodină – înseamnă să ai grijă cum gândești, să ai grijă de tine, lăuntrul tău și apoi de alții.

Cea mai mare greșeală pe care o vei face să nu te iubești pe tine. Tu nu te iubești deloc! Privește-te în oglindă, ești atât de tânără și frumoasă, păstrează tot ce îți este dat.

Nu căuta cineva să-ți lumineze calea cu preziceri, ești în stare să vezi totul cu zecepași înainte, doar că nu crezi în tine.

Dacă nu-ți place ceva spune, ripostează, nu te conforma, fii tare, înfruntă!

O să suferi foarte mult din cauza bădăranilor, needucaților, fraierilor și neciopliților, deoarece nu ești selectivă.

Ține minte, să nu te destăinui nimănui! Este  cel mai mare defect al tău, nu deschide sufletul căci vor fi mulți care vor scuipa în el.

Să ai mereu un scop, fără el îți va fi greu să trăiești.

Trebuie să înțelegi că fericirea ta nu se află în afară, adică nu depinde de un bărbat sau orice altă persoană!

Cât timp o să te mai temi de părinți? Fă ceea ce vrei fără frică și teamă, mergi înainte, ei și-au făcut alegerile la timpul lor, ia responsabilitatea asupra vieții proprii.

Atâta timp cât nu ești echilibrată nu vei fi fericită niciodată!

Nu plânge, lacrimile nu ajută la nimic, mai bine crează-ți un plan ce vrei să atingi timp de 5-10 ani.

Ai grijă de tine, ce mânânci, ce citești, cum te îmbraci.

Ieși mai des din casă, nu te lăsa săpată de depresii, cel mai bun remediu este o plimbare sau cititul, alege cărți care te vor dezvolta, nu te izola.

Învață din greșelile proprii, de altfel nu vei ști în ce parte să o apuci, căci situațiile neînvățate de obicei devin repetitive.

Dacă îți dorești ceva scrie pe foaie, apoi pronunță, dar în același timp caută o soluție spre realizarea scopului.

Nu te supăra pe bărbați. Creierul femeii și a bărbatului se diferențiază biologic, cu cât mai repede vei înțelege, cu atât mai ușor îți va fi să le accepți gândurile lor lineare, fără să depui mare efort.

Toți bărbații vor sex, toți bărbații cu care vei comunica, cărora le vei oferi o privire mai îndelungă sau un zâmbet vor încerca să te cucerească, cineva o va face mai frumos, însă majoritatea vor fi bădărani. Nu te supăra pe ei, vina ești tu! Caută bărbat de teapa ta sau mai deștept, doar așa vei putea găsi dragostea, dar asta vei înțelege mult mai târziu.

Trebuie să înțelegi că ești femeie, nu este necesar să le știi pe toate pentru ca să fii fericită! Unoeri ai tendințe să uiți că ești femeie, privește-te mai des în oglindă. Fii feminină și mult mai tandră decât ești. Nu forța nimic, lasă totul să meargă de la sine, tu doar fii dirijor. Apreciază frumusețea și inteligența cu care ești înzestrată și crează-ți o sită prin care să treci oamenii care vor nimeri în calea ta.

Cel mai bun prieten pentru tine ești doar tu, mulți se prefac că îți sunt amici. Să știi că toți oamenii bârfesc, cât de bună sau cât de rea nu ai fi oricum vei auzi vorbe în spate. Așa este natura umană. Fii tare și nu căuta cine și ce a zis, ignoră, este cea mai bună soluție. Ceea ce spun bârfitorii nu este adevăr, ceea ce crezi tu poate deveni adevărul tău, de aceea nu asculta pe nimeni, doar vocea interioară.

Nu există dușmani! Să ții minte acest lucru, nu există oameni buni sau răi, orice om e bun pentru cineva și concomitent rău pentru altcineva. Jumătate este alb și cealaltă parte negru. Așa este creat tot universul. Oamenii nu îți sunt dușmani-ci lecții. Din fiecare experiență trebuie să găsești o concluzie. În așa mod progresezi, deși dacă vei fi mai precaută poți evita chiar și aceasta.

Citește, mergi la teatru, operă, balet, dezvoltă-te! Citește în fiece zi și nu te teme să scrii. Tot ce scrii este bine, nu te uita la criticile tatălui sau mamei, ei nu înțeleg nimic în arta scrisului, ei au altă specializare. Nu te lăsa de scris chiar dacă cineva își denotă greșelile și îți punctează în orice gafă. Ascultă-te în sfârșit! Intuiția ta e superbă, chiar din adolescență ai observat, dar ignori vocea interbă crezând că tata și mama cunosc mai multe.

Ține minte profesorii și lectorii nu sunt ideali nici ei, în primul rând sunt oameni, care reacționează din emoții și dispoziție, nimic personal, învață să te ferești de emoții negative.

Dacă nu poți căpăta ceva din prima mai încearcă puțin mai târziu, prin altă modalitate.

Frica este și a fost cel mai mare dușman al vieții tale, ține minte aceasta și evită să te temi, fă invers, încearcă ceea de ce te-ai temut, înfruntă frica.

Cu cât mai repede vei înțelege că oamenii au libera alegere și fiecare trebuie să răspundă pentru ceea ce gândește, ce simte, ce spune cu atât mai ușor îți va fi să trăiești.

Fii cu inițiativă, fii veselă, fii fermă, fii neînfricată și totul se va regla de la sine.

Vor fi momente foarte grele în viața ta, pe care va fi greu să le eviți, iată aici se poate considera soartă, dar tot tu ești vina că ai ales anume calea aceasta. De aceea călește-ți caracterul de pe acum, ca pe urmă să nu dai vina pe cineva. Dar la acest capitol te vei isprăvi!

Scrie, cu cât mai repede vei începe să scrii cu atât mai ușor îți va fi să înțelegi valoarea ta, chiar dacă nu crezi în reușită.

Atunci când te doare scrie! O să ai multe dureri, din naivitatea și simplitatea sufletească, folosește acest val de energie, transformă-l în carte.

Sexul în viața ta nu va constitui cea mai mare valoare-de aceea și nu vei găsi desfătarea în intimitate, căci gândurile tale îți vor ocupa tot timpul, zi și noapte. Tu vrei înțeleasă – lucrează la acest capitol și vei fi.

Sportul va fi esența trupului tău, cu cât mai repede vei alege să faci sport cu atât mai repede vei uita de gânduri negative. Sportul va fi o minune în viața ta, o tămăduire, un scop.

În orice încercare să vezi o lecție, iar orice lecție să-ți ofere o concluzie.

Pe cel ce ți-a greșit poți să-l ierți doar de 2 ori și nu mai mult! A treia șansă nu există, de altfel e prostie.

Să te înveți să primești complimente și daruri, de altfel îți va fi foarte greu să trăiești.

Ești foarte capabilă, ai un cap bun, un trup sănătos, păstrează-l, un suflet puternic, dar foarte puțină iubire de sine. Învață-te să te iubești și totul se va schimba în viața ta.

Și nu uita eu sunt tu și tu ești eu. Cu cât mai mult vei lucra asupra ta cu atât mai fericită vei deveni.

Dacă această scrisoare va ajunge vreodată la tine eu o voi simți!

Și nu uita niciodată eu te iubesc!

Cu drag,

Criss

Reclame
Categorii Без рубрики

2 gânduri despre „Scrisoare în trecut

  1. Eu te iubesc,fata mea! Eşti aşa cum eşti-eşti MINUNATĂ! Iubeşte-te şi vei fi mereu iubită şi admirată!Te admir,te preţuiesc,te respect!Te îmbrăţişez,te pup cu mult drag.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Trekutu poate fi diferit. Findka si trekutu, si vitoru, si prezentul depinde de noi!!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close