Despre vrăji, farmece și magie.

img.jpg
 
 
Ultimul timp am auzit prea multe să se vorbească la acest subiect, vreau să fiu explicită ca specialist și om care a crescut în anturajul, în care aproape la fiecare pas se vorbește despre magie.
”Am boală, deoarece mi s-a făcut vrajă, tata bea că i s-a făcut farmece prin gât de rață, nu poate avea copii, deoarece i s-a legat cu ață de mort, nu se mărită că e legată cununia!”
 
 
Dumnezeu a creat Universul, viața, omul și a oferit din plin toate instrumentele necesare, pentru a avea trăi decent și mai ales de a găsi răspunsuri la orice întrebăre și de a soluționa problemele de ordin intern. Nu există problemă care nu poate fi soluționată.
Înainte, anume în antichitate, oamenii erau puțin dezvoltați din diverse perspective- moral, spiritual, etic, chiar și fizic, mureau foarte tineri, deoarece multe nu cunoșteau.
Pe vremea ceea nu prea erau medici, oamenii erau lecuiți de cei care cunoșteau plantele, anumite rugăciuni și manipulări fizice sau spirituale.
Cu timpul acești oameni sau transformat în medici, pastori, preoți, filosofi, psihologi etc.
Cei care au progresat în știință erau numiți savanți, cei care deshumau cadavre și le studiau erau numiți doctori. Dar cei care tratau prin credință nimereau în 2 categorii fie deveneau sfinți, căci cunoștințele lor erau foarte vaste, ei știau mecanismele conlucrării spiritului, creierului și corpului, nimeni nu știa de ce și cum lucrează, dar cel mai important ingredient era credința.
Pe de altă parte aceeași oameni puteau fi considerați vrăjitori sau vrăjitoare, deoarece sub această etichetă nimereu, de obicei, femeile.
Dacă era vreo femeie frumoasă, dar mai ales deșteaptă și dacă mai era și îndrăzneață, imediat putea fi considerată vrăjitoare.
Nu neg faptul că probabil existau și așa specimente, care credeau în propriile puteri, prin prisma cunoștințelor oculte. Despre aceasta vom vorbi mai târziu.
A existat o perioadă atunci când au fost foarte multe femei executate public, arse pe rug, înecate, deoarece cuiva i s-a părut că este vrăjitoare.
Poate că avea copii mai frumoși, mai curați, poate că avea succes în vânzare, sau poate era o gospodină bună, care trezea invidie. Dar să nu uităm că sub incidența inchiziției au fost etichetate drept vrăjitoare femei care au avut succes în medicină, femei cu studii (exemple din Roma Antică), femei care u nimerit în senat, femeile care aveau cunoștințe în astronomie și fizică, femei care au studiat filosofia, femei care aveau succese foarte mari în medicină și nimeni nu putea înțelege de unde are așa capacități etc.
Deci, putem deduce, că orice femeie deșteaptă, curajoasă, atipică într-un fel, pentru acele timpuri, putea nimeri sub incidența inchiziției! Sărmana Jana D Arc.
(Spre regret, am constat recent, că dacă îți reușeșc scopurile, dacă ești ambițioasă, conștientă ești considerată vrăjitoare).
Cum ar fi să fie judecată pentru vrăji și arsă pe rug o savantă în chimie sau fizică aplicativă, sau metafizică?!
Republica Moldova mereu a luat locurile de frunte printre țările care cred, se ocupă și aplică continuu științele oculte.
Este un subiect mistic și foarte răspândit pe teritoriul țării noastre, care trezește frică și curiozitate.
Numai nu spune că niciodată n-ai auzit despre așa numitele ”vrăji”!
Dacă e să studiem legile Universului, care pot fi demonstrate și matematic și fizic păi putem deduce că totuși credința fiecăruia din noi atrage situația, o amplifică sau invers.
Ortodoxul crede în soartă, că viața lui este scrisă de cineva acolo sus și el o va urma și o va accepta așa cum este ea. Într-un fel te lași dus de ”val” sau poate de ”dogme”?! Iar dacă ai o viață grea semnifică că ești foarte păcătos și/sau viața îți este teribilă, deoarece este suma viciilor unui neam întreg, care s-a exteriorizat anume în parcursul vieții tale.
Hristos spunea- dacă omul va înțelege că soartă nu este, el se va egala cu Dumnezeu!
Nu v-ați întrebat de ce ?
Deoarece noi, oamenii, făcuți după chipul lui Dumnezeu, avem un procent de liber arbitru, pe care-l putem extinde tot prin credință și înțelegerea legilor universale, fără să sfidăm divinul, ne poate ușura existența.
Budismul ne explică un alt moment, din perspectiva reâncarnării. Dacă soarta îți este complicată, atunci în viețile trecute ai păcătuit și acum trăiești ceea ce ți-ai creat prin acțiunile sau inacțiunile din viața precedentă.
Fiecare religie și-a găsit nișa sa și toate au dreptate, deoarece la bază este Dumnezeu și noi, care de fapt suntem spirite primordial.
Corpul uman este stratificat: corp fizic, spirit, duh, corp mental, astral etc De tot sunt 7 corpuri, din care este creat omul. Sau cum sugerează și alte credințe: că fiecare om are 7 puncte active, chakre. Tot acolo)))
Corpul fizic fiind acoperit de energie stratificată, care constituie aceste corpuri invizibile. De fapt din fizică și chimie cunoaștem că suntem formați din atomi, în jurul cărora se rotesc electroni, protoni, neutroni etc)
Ce înseamnă farmec, vrajă- influența indirectă asupra corpului energetic a jertfei, care se provoacă prin anumite formule, mai bine zis o cumplare de fraze, cuvinte cu care se înzestrează un obiect sau pur și simplu se recită, se spune ca o rugăciune, un descântec. Se presupune că dacă jertfa va interacționa cu acest obiect descântat, poate păți ceva (depinde ce anume era programat). Adică i se va traumatiza acel câmp energetic, acele corpuri invizibile, dacă sunt atinse ele va avea de suferit destinul, sănătatea etc.
Nu vreau să intru în detalii inutile, vreau să vă explic mecanismele influenței unui farmec.
De ce se spune că sunt unii oameni foarte puternici energetic și alții nu? De ce chipurile unii sunt influențați de vrăji, iar alții beau apă de mort sau mănâncă unghii de liliac și nu pățesc nimic.
E la fel precum exemplul fumătorilor, cineva moare la 100 de ani cu țigara în gură, iar cineva moare la 30 de ani că a fumat. Nu vă pare cunoscută analogia?
Știți care este secretul?
Dacă planurile noastre coincid cu planurile Dumnezeești, doar atunci totul poate deveni realitate! Și la fel se va considera coincidență. Paradoxal, dar adevărat.
Exemplu lui Ion: ”îi este sortit să moară la 50 de ani, Marica îi aplică o vrajă tocmai în perioada asta sau puțin mai înainte, deoarece el a părăsit-o și el s-a dus cu alta. ”Vraja”- coincide cu soarta. Ion fiind un om puțin credințios și nu chiar conștient intră sub incidența sorții și amin). Marica va fi sigură că anume vraja ei a influențaț și va crede și mai înrăit în ea.
Deci care este factorul cel mai important?
Credința!
Dacă crezi, nu contează în cine sau ce, în scop, în putere, în divinitate, în cuvânt, în puterea rugăciunii, în bumerang, în legea divină, în însănătoșire, atunci tot ceea ce crezi ți se va da. Așa lucrează legea universală.
Credința e specificată în biblie și nu e vorba doar de credința în Dumnezeu, deși se subânțelege. Însă mai este un fapt:
”Baba” care face vraja, foarte, foarte tare crede în vrajă, clienta ei la fel crede imens în influența descântecului, dar jertfa nu mai moare, sau nu divorțează!!! De ce oare?
Deoarece jertfa, este un om conștient, puternic, care are alte credințe și poate să nu creadă deloc în magie, dar crede în bunătate și legea bumerangului. Cum credeți ce se va întâmpla mai departe?
”Elena suferă de nevroză, este paranoică și mereu i se năzăresc farmece. Fie două bețe lipite lângă fereastră, o broască pe prag sau un liliac mort lângă beci îi demonstrează că ea este influențată prin magie.” etc
Să fiți siguri, deși nimeni nu a influențat-o prin magie, ea cu siguranță va păți ceva. Se va înbolnăvi, va avea eșecuri sau orice altceva negativ și din perspectiva ei vina o va purta acel farmec pe care ea și-l imaginează. Dar de fapt ea rulează mereu aceste gânduri, creând rețele neuronale în creier, care tind să împlinească gândurile ei. ”Vai o broască a intrat în casa mea!”- cu siguranță vom avea 3 luni de nenoroc, ca prin minune se împlinesc gândurile ei. Ea atrage totul prin credința sa falsă. Aici e problema în nevroză sau orice altă tulburare de ordin psihic.
De ce RM e atât de mult axată pe vrăji, farmece, descântece?
Atunci când omul mediocru, cel care nu vrea să se informeze, să citească, să cunoască legile universului, să caute problemele în propriul comportament, atitudine, vorbire și credințe, în caz de vreun eșec va da vina pe un farmec. Fie că a avut o despărțire sau a fost concediat, sau poate s-a împiedicat de 10 ori, el nu va înțelege că de fapt este inconștient, axat pe trecut, nu este prezent, nu este atent, nu este lucid, el va da vina pe farmece, deochi etc.
 
Poate și există magie, vrăjitori, babe cloanțe, dar sunt atât de rar întâlnite precum și animalele din cartea roșie.
 
Voiam să mai accentuez un fapt interesant:
 
Atunci când multă lume se roagă unei icoane, unui sfânt, el prinde această energie, o absoarbe, rugăciunile trimise, mulțumita, bunătatea, formează o energie foarte puternică adunată de la mulți, mulți oameni și în așa cazuri icoanele devin făcătoare de minuni, sfinții aud rugăciunile etc
Dar totul iarăși axat pe credință!
La fel lucrează și în cazul doamnelor sau domnilor care se ocupă de științele oculte și aplicarea lor în practică, dacă mulți oameni merg la ei, le acordă atenție, bani, resurse energetice, spirituale, cu atât devin mai puternici acești oameni.
Deci totul, absolut totul pe acest pământ este condus de credință.
Dacă am fi foarte credincioși, conștienți, evlavioși, echilibrați am găsi toate răspunsurile la întrebări fără să vorbim despre lucruri efemere.
Da, farmece există, dar nu le dați amploare gândindu-vă la ele, nu oferiți șanse celor înrăiți să vă facă vreun rău. Fiți fermi în ceea ce vreți, ceea ce faceți, nu aveți frică de nimeni și nimic.
Chiar dacă scăpăm de soartă, oricum totul este hotărât de credință, este atât de frumos să trăiești liber! Să nu dorești oamenilor rău, să nu fii chinuit de frici, să-ți trăiești viața din plin, să faci schimbări oricând și oriunde, să nu judeci pe nimeni, să fii calm. Pentru aceasta este nevoie să-ți studiezi sulfetul, să ți-l cunoști, să știi ce vrei, să citești, să înveți din fiecare lecție a vieții, să iubești, să faci dezvoltare personală, să te rogi, să crezi, să crezi, să crezi!
Dar fii atent în ce crezi!
Nu crede în vrajă, în farmec, în magie, fii conștient că există, dar crede că ești sub acoperământul Domnului și nici un păr nu va cădea de pe capul tău fără știrea divinității.
Tu ai venit pe pământ să înveți anumite lecții, ai o misiune și dacă ești viu atunci anume tu ești responsabil de ceea ce creezi.
De ce sunt cazuri că uite femeia toată viața a făcut farmece, e cunoscută lumii ca o răutăcioasă și nu poate muri, e chinuită de demoni ori etc?
Deoarece este credința ei! Ea a crezut că poate e demonizată, căci a chemat pe cel necurat, ea a crezut că este vrăjitoare, ea a crezut că face păcate, ea acrezut că este în puteri să facă rău. E strict credința ei! Ceea ce crede, ceea i se dă, ceea ce a semănat – va culege. Nu poate muri nu din cauza că e demonizată(deși sunt așa cazuri), dar deoarece îi este frică să moară, dar nu recunoaște, deoarece știe că a făcut rău și prin coincidențe s-a împlinit, deoarece știe că o așteaptă marea judecată etc
 
 
Credința este unul din mecanismele prin care operăm și ne clădim viața. Deși mulți teologi spun că liberul arbitru nu există, sau există doar într-un procent foarte mic, eu mai știu o cheie, care este intuiția!
 
Fii atent ce ți se întâmplă, fii intuitiv, fii conștient, fii credincios, crează-ți lumea, nu fi jertfă, fii tu creatorul vieții proprii și nici o vrajă nu te va găsi, căci ai o credință puternică!
 
Vraja există, doar dacă crezi în ea!
 
 
P.S. enervată de unele specimente )))
Reclame
Categorii Без рубрики

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close